Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Homokkomárom épített értékeiHomokomárom dél-Zalában a Principális-völgy peremén elhelyezkedő település.
Egy 1967-ben készült fotóalbum 20. oldalán láthatjuk a homokkomáromi kultúrházat.
A faluban elterjedt volt a zsuppos építkezés, melyről Balla Lőrinc : Új hazában című művében találunk képet a 32. oldalon. Napjainkban a faluban nagy hangsúlyt fektetnek a faluszépítésre ,utcáin régi parasztházakat láthatunk. Erről is tájékozódhatunk Homokkomárom honlapján.

A homokkomáromi kegytemplom


A templomi épületről rövid ismertetőt olvashatunk a Zala megye műemlékeiben.
A római katolikus templomot Batthyány Lajos gróf a vidék kegyura segítségével építtette a Ferences-rend. A kegykép, Szűz-Mária képe 1722-ben, a jelenlegi templom alapjainak ásása közben került elő, a legenda szerint az ott lévő tölgyfa gyökerei közül. A templom történetéről még itt olvashatunk.
Homokkomárom napjainkban a Dunántúl egyik legjelentősebb engesztelő központja. A kegyhelyet dr. Szendy József veszprémi püspök 1988. április 13-án felajánlotta a Szűzanyának. E naptól kezdve a magyarok Nagyasszonyának engesztelő temploma. Az engesztelő búcsúról láthatunk itt egy videofelvételt. A templom a Kaposvári Egyházmegye Nagykanizsai Esperesi Kerületéhez tartozik.
A templom mellett hősi háborús emlékművet állítottak, melyet a videofelvétel harmadik részében tekinthetünk meg.